Geschiedenis

Science Management Corporation International is in 1934 opgericht door Josheph H. Quick, de grondlegger van de methode Workfactor. Medio veertiger jaren wordt deze methode voor het bepalen van standaardtijden binnen productieprocessen op grote schaal toegepast in de Amerikaanse en Japanse industrie. En ook heden ten dage nog is Workfactor dé standaard in veel productiebedrijven, waaronder Philips.

Europa

In 1958 ziet in Parijs de eerste Europese vertegenwoordiging van Science Management Corporation International het daglicht. Later gevolgd door vertegenwoordigingen in Duitsland, Engeland, Spanje, Frankrijk, België, Italië, Nederland en Rusland.

Nederland

Science Management Corporation International voert haar eerste project uit in Nederland in 1983. De klantenkring van Science Management Corporation International breidt zich daarna in Nederland in razend tempo uit. Aanleiding voor SMCI om in 1992 in Ridderkerk een Nederlandse vertegenwoordiging op te richten. Middelgrote en grote (inter-)nationale ondernemingen hebben sindsdien voor zeer uiteenlopende projecten een beroep gedaan op de kennis en expertise van de senior consultants van deze vestiging. Voor het optimaliseren van bedrijfsprocessen wordt onder meer gewerkt aan de hand van volledig in eigen beheer ontwikkelde standaarden. Typerend voor Science Management Corporation International is verder de geheel eigen, op de praktijk gerichte aanpak. Zo is elk project van Science Management Corporation International erop gericht dat de werknemers van de klantorganisatie uiteindelijk volledig zelf hun bedrijfsprocessen kunnen optimaliseren.